plainblack.com
Username Password
search
Bookmark and Share
View All Tickets
wremonitor symbol lookup error  (#10021)
Issue

After upgrading to WRE 0.9.1 we get a mail every 3 minutes with the following content:

/data/wre/prereqs/bin/perl: symbol lookup error: /data/wre/prereqs/lib/perl5/site_perl/5.10.0/i686-linux/auto/Proc/ProcessTable/ProcessTable.so: undefined symbol: pthread_once

Can't say if it's harmful or not, but definitely annoying!

Solution Summary
Downgraded Proc-ProcessTable from 0.45 to 0.44 due to bug in perl module.
Comments
koen
3
4/2/2009 7:54 am
What OS?
Have you compiled the WRE yourself?
BNC
0
4/2/2009 8:03 am
OS is SLES10.2, and we installed the precompiled WRE for SLES following the upgrade instructions in the wiki...
koen
0
4/7/2009 7:13 am
The problem is with this module:
http://search.cpan.org/dist/Proc-ProcessTable/

It looks to me like that module tries to use the pthread_once if OS==Linux because:
/data/wrebuild/source/perlmodules/Proc-ProcessTable-0.45/os$ grep pthread *
Linux.c:#include <pthread.h>    /* pthead_once */
Linux.c:static pthread_once_t   globals_init = PTHREAD_ONCE_INIT;
Linux.c:    pthread_once(&globals_init, init_static_vars);
koen
0
4/7/2009 7:36 am
This file
http://cpansearch.perl.org/src/DURIST/Proc-ProcessTable-0.45/Changes
could have something to do with it:

0.45      Mon Sep  8 09:13:14 MDT 2008
    -Patch from Milosz Tanski <mtanski@gridapp.com> to make module
    thread-safe on linux (rt.cpan.org ID 38709).
koen
0
4/7/2009 7:43 am
Perhaps a downgrade to version 0.44 will help.
koen
0
4/7/2009 7:45 am
To be complete, the e-mail you are getting is being sent by cron since when cron calls:
/data/wre/sbin# /data/wre/sbin/wremonitor.pl
/data/wre/prereqs/bin/perl: symbol lookup error: /data/wre/prereqs/lib/perl5/site_perl/5.10.0/i686-linux/auto/Proc/ProcessTable/ProcessTable.so: undefined symbol: pthread_once
koen
0
4/7/2009 7:49 am
Indeed downgrading to version 0.44 solves the problem.
koen
0
4/7/2009 7:52 am
Deeper diving into the Proc::ProcessTable shows me:

http://rt.cpan.org/Public/Bug/Display.html?id=41397
koen
0
4/7/2009 9:50 am
fixed in SVN
koen
0
4/7/2009 9:51 am
Resolved by koen
Details
Ticket Status Resolved  
Rating3.0 
Submitted ByBNC 
Date Submitted2009-03-25 
Assigned To koen  
Date Assigned2009-04-07 
Assigned ByGraham 
Severity Minor (annoying, but not harmful)  
What's the bug in? WRE  
WebGUI / WRE Version 0.9.1  
URLbugs/tracker/10021
Keywords
Ticket History
4/7/2009
2:51 PM
Resolved koen
4/7/2009
1:06 PM
Assigned to koen Graham
3/25/2009
1:39 PM
Ticket created BNC
© 2019 Plain Black Corporation | All Rights Reserved